Recepte no vecmāmiņas piezīmju grāmatiņas: gardāko pildīto kabaču gatavošana

Tā kā dārzā katru dienu aug arvien vairāk kabaču, ir pienācis laiks šķirstīt vecmāmiņas veco recepšu burtnīcu un pagatavot ar malto gaļu pildītus kabačus.

Un ziniet, tas izrādījās ne sliktāks par pildītajiem pipariem. Pildīti kabači izrādījās ļoti garšīgs ēdiens, taču gatavošanas laikā ir vairāki smalkumi.

Kā pagatavot kabačus

 

Šim ēdienam vislabāk ir izmantot lielus kabačus ar biezu ādu. Jo pati mīkstums ir mazāk ūdeņains. Vispirms kabačus sagriežu 3-5 daļās, atkarībā no kabaču garuma. Kabaču garums izrādījās 5-7 cm.

Nogriežu kabaču mizu un ar karoti izlieku mīkstumu. Mīkstumu pilnībā neizņemu, lai iegūtā kabaču glāze veidotu dibenu.

Un tagad pats svarīgākais, sasālīju sasmalcinātās glāzes un pārkaisu ar garšvielām. Tas ir nepieciešams, lai būtu garšīgi ēst pašus kabačus, nevis tikai pildījumu.

Kā pagatavot pildījumu

Jūs varat pildīt kabači ar jebkuru pildījumu. Dārzeņus var vienkārši likt kā pildījumu, vai arī var pagatavot pildītus kabačus ar sēnēm vai gaļu.

Es gatavoju ar malto gaļu un rīsiem. Lai to izdarītu, es vispirms pagatavoju rīsus un pievienoju nedaudz sāls. Gatavošanas laikā rīsus pilnībā neizvāru. Jo rīsi beigs gatavoties cepeškrāsnī.

Lasi vēl: Vecmāmiņa no Nīcas atveda īpašu franču recepti kabaču pagatavošanai: nevārēsi pārstāt ēst šos gardumus

Malto gaļu labāk nedaudz apcept ar sīpoliem un burkāniem, var pievienot smalki sagrieztus tomātus vai tomātu pastu. Malto gaļu var sālīt un piparot.

Malto gaļu sajaucu ar rīsiem. Gatavo pildījumu liek sagatavotajos kabačos. Kabačus ievietoju cepamtraukā.

Mērces gatavošana

Jūs varat cept kabačus tāpat, bet es pārlēju ar mērci kabačus. Lai to izdarītu, es sajaucu glāzi saldā krējuma ar tomātu pastu un pārlēju nedaudz vārīta ūdens. Visu samaisa un pievienoja sāli. Tad ar šo mērci pārleju kabačus.

Kabačus liek cepeškrāsnī uz 40 minūtēm 180 grādos. Pēc tam pildītos kabačus pasniedz ar kartupeļu biezeni. Vai arī varat pasniegt kā atsevišķu ēdienu.

Labu apetīti!

Leave a Comment